En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

söndag 17 augusti 2014

Äventyrshusvagn...

Conquerer Australia tillverkar de här härliga husvagnarna med ett lite tuffare och tåligare utseende. De är mindre än traditionella husvagnar men med många funktioner fiffigt inbyggda i konstruktionen. Sidoväggar kan vikas ut och tält resas så att boende ytan ändå blir tillräckligt stor för campinglivet. http://uev.com.au/

Priset är dock relativt saftigt ca. 250 000 kr och uppåt. Samt att importen säkert skulle vara besvärlig ifrån Australien om de inte har återförsäljare här i Europa. Här nedan kan du se filmklipp på en av deras vagnar i action. En UEV-490. Du kan alltid använda den här vagnen som din BOV eller Bug-Out-Vehicle när du måste fly diverse naturkatastrofer.Istället för traditionell tältduk kör det här konceptet på tålig väv liknande arméstandard som är impregnerad mot regn och extremt tålig och kommer att hålla länge.I hopfällt format tar husvagnen inte alls särskilt stor plats, men de kommer naturligtvis i olika storlekar och utgåvor. Man kan få sin vagn med alla möjliga bekvämligheter såsom fläkt/ac eller en tv monterad mm. De har rejält packutrymme och man får in flera fullstora resväskor på olika hyllor som är avsedda för det ändamålet.


Köket fälls ut ur en sida och har gasolspis, färskvatten ifrån vattentanken man har med sig i husvagnen och det finns också inbyggd kyl, frys och skafferi. På en sida kan man på flera modeller fälla ut ett mindre tält eller sovalkov där exempelvis barn eller hund kan sova.

Deras egna köpguide:
http://www.conqueroraustralia.com.au/images/stories/reviews/buyerguideconquerorweb.pdf

och informationsblad:
http://www.conqueroraustralia.com.au/images/stories/reviews/conquerorbrochureweb.pdf


Konceptet kommer säkerligen att fungera bra tills den dag vi får slut på olja och drivmedel. Så kanske är det inte lösningen på vart du ska bo när världen går under. Men som koncept äventyrshusvagn tycker jag den innehåller finurliga lösningar och jag skulle gärna dra ut och campa med en sådan här vagn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar