En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

torsdag 29 augusti 2013

Klimatförändringar hotar...


Det gäller att vinkla budskapen rätt om folket ska vakna. Vem bryr sig om liv och hälsa, eller om planetens många olika hotade ekosystem? ZzzZzzzZzZz. Däremot om vi får sämre ekonomi och inte längre kan köpa de senaste prylarna. Då börjar det påverka oss, inte sant?

Folket höll på att vakna till en stund, men som tur är stabiliserade sig världsekonomin tillfälligt genom att man ytterligare fortsatte att förstöra vårt kapitalsystem ännu mer, med kvantitativa lättnader. 

Så, utan överhängande hot som förstör vår vardag, återupptog stora delar av världen sin överkonsumtion såsom tidigare och eventuella tankar på framtiden, miljö, klimat, eller skenande oljepriser, är återigen glömda.

Hur vaken är du?

2 kommentarer:

 1. Händelser som skadar vår vardag kommer nästan säkert plötsligt. Många vet inte heller vad som händer vid tex ett längre strömavbrott. Igår sa en vuxen person till mig: "Va fungerar inte tunnelbanan vid ett stort strömavbrott" Tror många inte insett att de inte kan tanka så lätt heller och att det är svårare att handla när kassan och kontokortläsare saknar ström. Kanske måste något sådant först hända. Alternativet är mer långsam upplysning.

  Ekonomiska kriser kommer ofta och oregelbundet. Enklare att ta till sig för de flesta. Vårt största inhemska kortsiktiga ekonomiska hot är som jag ser det för stora bolån.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Nämen, vi kör på som vanligt va?
  Lånar och konsumerar allt vi hinner innan vi dör, vad som händer våra barn, barnbarn och längre framåt struntar vi i..

  SvaraRadera