En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 7 augusti 2013

Ett samhälles sönderfall i en bild...


Bild ifrån protester i Spanien, där brandkår och polis hamnade på olika sidor, då brandmännen genomförde protester emot statens åtstramningsåtgärder. Detta då dessa nedskärningar hotade brandförsvar som en av många grundläggande funktioner som staten skulle dra ned på.

Jag tycker det är en mycket kraftfull bild över ett samhälles sönderfall. Vi är inte vana att se brandmän och polis på olika sidor i en konflikt...

8 kommentarer:

 1. I mainstream-media saknas sådana bilder sedan flera år. Man kan undra vad de som styr den median hoppas på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vill undvika oro - oro skapar mindre lust att shoppa, och vi måste shoppa oss sönder och samman för att de som inte vill visa bilder som denna skall kunna förverkliga sina mål.
   Vi talar om religiösa fundamentalister - man jag har svårt att se en större kraft än den som driver profitörerna att öka sina vinster.

   Radera
  2. Ja nu har det varit tyst länge om Europas allt mer sviktande ekonomi.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja vårt ekonomiska system har inbyggda risker.

   Radera
 3. Annars kan man titta på mängden gaddade och piercade ungdomar för att förstå att samhället är i det närmaste i fritt fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om det, är det ett tecken? :)

   Radera
 4. Sverige är inte i fritt fall. Visst finns mycket brister och vi kan råka illa ut, men just nu har vi bara en långvarig svensk lågkonjunktur. Det är ett klart bekymmer med de stora bostadsskulderna. Nya rekordet med fas 3 är en skam för regimen och borde uppmärksammas mer av traditionella massmedia.

  Hur det utvecklas i Spanien och Italien framåt är avgörande för EU och kommer givetvis att påverka oss också.

  Personligen ser jag klimatförändringarna som större problem än ekonomin. I Ryssland ser man asteroider som största problem och kanske har de rätt. Bekymmer för följderna av peak oil verkar avta. Glädjande är att elbilar nu visar lönsamhet för lyxsegmentet och att EU och Kina är överens om solcellspaneler. El är viktigt för vår framtid, men utan fossil förbränning. Gillar utsidan på senaste nr av the Economist med dinosauren som tankar bilen.  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera