En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 5 juli 2013

Under the dome...

Under the Dome är en amerikansk tv-serie, som börjarde sändas den 24 juni 2013 i USA på tv-kanalen CBS. Serien baseras på boken av Stephen King, och medverkande skådespelare är bland annat Mike Vogel och Rachelle Lefevre.


Tanken är att det skall bli en mini-serie i 13 delar. Som iallafall jag ser mycket fram emot. Stephen King är en av mina favoritförfattare då han ofta får till en spöklik känsla i sina böcker.

Den här historien handlar om ett samhälle som blir helt avskiljt ifrån omvärlden av en stor "dome" som verkar vara något slags energifält som plötsligt och mystiskt delar staden i Maine, ifrån omvärlden.  Människor reagerar som vi vet alla olika i stressade och pressade situationer så jag räknar med att Stephen King kommer skriva intriger som är det som han är bra på. Det låter ju som en idé som det går att bygga på.


Man uppskattar att 13,5 miljoner amerikaner såg pilotavsnittet. Vilket var den starkaste öppningen för en Sommar-drama-serie, på 20 år. Stephen Spielberg är också en av många executive producers så den verkar vara välproducerad. 

http://www.cbs.com/shows/under-the-dome/photos/1000482/pilot-behind-the-scenes/  det finns en del bilder på CBS hemsida också en "bakom kulisserna" http://www.underthedome.com/

Vi får se när den kommer till Sverige. Under tiden undrar jag om man skall läsa den här boken som jag faktiskt inte läst eller om man skall vänta tills man kan se tv-serien?

2 kommentarer:

  1. Den finns på amazon prime som man kan komma åt via tex www.unblock-us.com om man nu är desperat. Jag har sett första på plats, inte så mycket att hurra för dock.

    SvaraRadera