En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

torsdag 13 mars 2014

Tvätta butiksfönster utan att kränka...


Bilden är på skämt, men det är verkligen Sverige, 2014 och en chef inte mindre. Det finns människor överallt som saknar empati med andra som har det sämre. Tur när de inte får stå oemotsagda och att det finns andra människor med civilkurage som också kan stå upp för de svaga.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/chef-pa-hemkop-stankte-ned-tiggare-med-vatten/

3 kommentarer:

 1. Ja det är klart att det finns lite olika syn på tiggare. Men de är också människor och det är givetvis fel att hälla vatten på dem. Olagligt men bättre skulle vara att svartanställa dem för fönsterputs.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. En kreativ tanke och i många länder ser man tiggare som står vid rödljus och tex. putsar bilarnas framrutor medan de står i bilkö, och för det får de några mynt. Det känns mer aktivt också tycker jag och även människorna som tigger borde må bättre av att göra något mer aktivt än att sitta stilla. Jag tror egentligen att det systemet är bättre än att sitta vid affärsingångarna? ...Det kommer alltid finnas papperslösa människor i vårt samhälle som inte kan få riktiga anställningar, men som samtidigt inte har någonstans att ta vägen...

  SvaraRadera
 3. Även hit till Luleå har det nu kommit några tiggare, vi har inte brukat ha tiggare här utan det här året är nog första säsongen där de sitter hela vintern. Trots att det är ju kallt ute. Tragiskt att se.

  SvaraRadera