En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

lördag 9 maj 2015

Sommarstugeköp...

Det blev ändå så att jag köpte mig en sommarstuga. I oansenliga Nordmalingsområdet som kanske inte ser mycket ut för ögat. Mitt emellan Umeå och Örnsköldsvik ligger detta lilla samhället som kanske mest kännetecknas av de många olika småbyarna i kringsamhället.

Orsaken till att man söker sig hit är nog oftast en lokal anknytning till orten, i mitt fall genom att min mammas föräldrahem låg i en av alla dessa småbyar och att vi fortfarande har mammas släkt på orten. Efter byvägar där tiden delvis har stått stilla, men samtidigt har en del nya barnfamiljer tillkommit. Men dessa är själva också uppväxta i byn.

Så stugan då, orsaken var då att jag har släkt i närområdet, sedan var det nog främst huset jag föll för. Att det hade de funktioner som jag letade efter. Förhoppningsvis kommer jag också att trivas där och få stor användning för stugan.

Fördelen med Nordmaling är också att fastighetspriserna här fortfarande är väldigt låga. Samtidigt som man har tillgång till en viss kommunservice såsom kommunalt vatten och avlopp vilket jag tycker är bra.
Känns roligt att få ett hobbyprojekt att fixa och greja med, för även om det inte var så mycket jobb inomhus till att börja med så fanns det en hel del att göra på tomten, så nästa sommar lär det bli en hel del måla, skrapa och fixa...

2 kommentarer:

 1. Du kommer säkert att trivas där. Golvet utanför duschen är det vattentätt?

  Luftvärmepump för grundvärme lönar sig snabbt. Ska du ändå gräva upp tomten kan markvärme ge bra trygghet för vintern. Bergvärme är en dyr investering men populärt.

  På bilderna ser det inte ut som du behöver måla. Hade huset funnits här i 08 skulle det kostat mycket mycket mer. Träffade igår en mäklare i mataffären och frågade vad fiber till huset betyder för priset. 70-80 tusen mer var hans svar. Fast andra alternativ för internet med kvalitet från små lågtflygande satelliter eller autonoma solcellsdrivna flygplan som kan ligga högt uppe i månader finns satsningar på.

  I morgon kommer barnbarnet Hugo med föräldrar hit så det blir mycket vistelse på landet. Möjligen lite skrapande kittande och målning också grävande av en liten dam ligger högt på listan (Mycket sand under ytan så Hugo kan gräva lite som han vill när det tunna växtlagret är borta). Säkert om det inte är ständig åska blir det grillande skogspromenad och mycket samvaro. Här finns ingen snö men mycket blommande växter och ljudligt fågelliv men bara 10-15 grader än så det blir inget bad i Östersjön om inte Hugo druttar i.


  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Ja jag vet att på bilderna ser det inte ut som att det behövs målas, men när man var där såg man att det var mer slitet än bilderna visar. Men jag behöver naturligtvis inte göra allt på en gång utan steg ett blir en del mindre underhållsarbeten, som jag mest bara ser fram emot.

  Det är ganska roligt att ha något att göra, att grejja och måla är inte ett straff när man får göra arbete för sin egen skull.

  Roligt att du har barn och barnbarn, familjen är det viktigaste vi har! Jag tycker att veckorna flyger fram och den här veckan fyller min son 8 år, tiden går fort!

  /Rymdis

  SvaraRadera