En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 27 mars 2015

70% rabatt...

Så idag fick jag lön, en härlig känsla. Samtidigt passade jag på att göra några fynd genom att sportaffärerna på många ställen just nu har rea där de rear ut förra årets mode innan de kommer att fylla på med årets...

Hittade bland annat skaljackor (med förra årets färg) så passade på att köpa vårjacka och sommarjacka till min son till 50% samt 70% rabatt. Det lönar sig alltid att handla på off-season och om han nu är 7 år  gammal så kanske han överlever att ha "förra årets färg" på jackan! (Vet att vissa är känsliga för sådant!)Bra den här månaden var också att jag fick lön från mitt förra arbete samtidigt som jag fick lön för mitt nya vilket alltid är lysande så den här månaden fick jag ut 34.582 kr efter skatt var dragen. Man tackar för det och det blir till att lägga undan en slant till sommarsemester och andra utgifter som kommer senare.

Noterar även att bensinskatten nog kommer att höjas, men med 55 öre mer i kostnad så blir det inte mer än 22 kr per vecka trots att jag pendlar rätt långt, så man får väl se det som överkomligt att skatten höjs och jag tror inte ens att jag kommer märka av höjningen. Möjligtvis kan man spara in den summan på något annat samt att jag trots allt just fått en löneförhöjning i och med att jag bytte jobb.

Svårigheten med höjningen är väl främst att det slår hårt mot bönderna eftersom att de redan driver sina företag på marginalen. Jag hoppas att vi får se ytterligare stöd till bönderna ifrån staten eller att man ifrån mjölk-kartellens sida godkänner en höjning av priserna på mejeriprodukter!

Men mitt tips för dagen är helt enkelt att det är läge att spana in alla sportaffärer som säkert kör liknande deals att de rear ut förra årets sportskor, jackor och annat som är beroende av mode där det kommer nya färger i år! 

Genom att vara förutseende kan man spara mycket pengar som sedan kan användas till annat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar