En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 3 augusti 2012

Den riktiga krisen börjar i september...

Den frekvens med vilken världen går åt helvete i september verkar knappast slumpmässig, Kanske beror det på att politiker och bankirer inte konfronterar sina problem förrän de kommer tillbaka från semestern. Kanske kommer det bli samma sak den här gången att en riktig bankkris är att vänta nu under hösten.


Källa: http://www.ibtimes.com/articles/357971/20120629/economy-collapse-prediction-august-september.htm

Grekland har tidigare meddelat att de snart kommer nå sin kistbotten av banktillgångar. Även Spanien har meddelat att de snart kommer behöva ytterligare kapital. Det skulle inte förvåna mig om dessa upptäckter kommer lagom till slutet av semestern. Mer kapital att kasta ned i det svarta hålet. Reuters rapporterade exempelvis att Spanien kanske kommer att behöva 300 miljarder euro.
http://www.reuters.com/article/2012/07/27/us-eurozone-idUSBRE86Q0O320120727

Spanien har också nu nått 25% arbetslöshet. Grekland kommer nå samma siffra nästa år, alltså 2013 enligt nuvarande beräkningar.

Dallas Fed index för allmän affärsverksamhet sjönk dramatiskt till -13,2 i juli. Detta var en stor överraskning och det är ännu ett tecken på att den amerikanska ekonomin snabbt är på väg in i en recession. USA kommer alltså inte att på något sätt vara en motor som drar igång världsekonomin.

Kina visar också på kraftig inbromsning även om de fortfarande går mycket mycket bättre än västvärlden. http://www.svd.se/naringsliv/kinas-ekonomi-bromsar-in_7342210.svd

Men händer det något under hösten så är det alltså september som det är störst sannolikhet att det händer om det händer. Detta hände exempelvis 2008, och vid andra större börsfall. Det är bara att hålla ögonen öppna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar