Vill man ha varm mat och inte har lust släpa på minigasolkök och annan kokutrustning så är ju detta ett alternativ? Kanske något för en nödsituation?
Instruktioner:
Ta av locket och ställ burken på det.
Plocka loss den lilla spiken och peta in den i de tre små hålen på ovansidan av burken. Kemisk värmereaktion startar!
Öppna burken.
Rör om då och då under 8-12 minuter.
Ät den varma maten.
Fakta om Hot Can:
God och näringsrik friluftsmat
Få varm mat (något över 60-70°C) på 8-12 minuter
Tål tuffa tag, burken är stöt- och vattentålig och klarar att transporteras i flyg
Håller värmen i ca 45 minuter
Återvinningsbar
Håller över 5 år oöppnad
Innehåller 400 g mat
Burken är 12 cm hög och 10 cm i diameter
Burken väger 890 g
Verkade finnas med smak ravioli, vegetarisk och den här kyckling och ris. Nu kring jul serveras även en julmiddag rakt i burken för den som inte har någonstans att värma sin mat. http://www.coolstuff.se/Hot-Can
79 kr, ta gärna reda på vad det är för slags kemikalier som används.
SvaraRaderaha ha, ...ja kanske något för den tjugioförste.
SvaraRaderaInside is a can of food surrounded by an outer can and in the space between the two cans is a water sachet and processed granular limestone (the same basic compound found in some toothpastes). http://www.hotcan.com/how-it-works.html :)
SvaraRaderaWhen you insert the spike into the three holes in the top rim of the can this pierces the water sachet, the water then flows into the limestone and a natural reaction occurs between the limestone and water which produces heat. This warms up the food inside the can and within 8-12 minutes it will be a perfect eating temperature of 60-70°C
RaderaAh julbord billigare än på IKEA. Vilka sorters sill är det och är det vanlig julskinka och prinskorv?
SvaraRaderaVänliga hälsningar
Nanotec
I detta fall en klassisk amerikansk julmiddag med allt vad det innebär av turkey casserole with winter veg, chipolatas, cranberry jelly och, inte minst, stuffing balls. <-- citat från sidan.
RaderaÅh, en liten transportabel resursslösare.
SvaraRaderaBon apetit.
SvaraRadera