En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 27 mars 2013

Lucky Loser? (Information kring slutbetyg)...


Jag har tidigare försökt att sammanfatta de förändrade reglerna i ett blogginlägg här:
http://rymdiz.blogspot.se/2013/03/samlade-betygsdokument-ogiltiga-efter.html

Jag tycker det är jättebra när man håller informationskvällar. Jag kan bara personligen tycka att man skulle ha varit tydligare med hur viktig den här informationen egentligen är. Att en del riskerar att i framtiden inte kunna komplettera sina betyg till en gymnasieexamen. 

Om jag såg den här postern skulle jag inte förstå hur viktig den var om jag inte hade hört mer information om det tidigare. Alla som känner någon som berörs: Uppmana dem att ta kontakt med sin lokala vuxenutbildning och studievägledare för att reda ut om detta berör dem och hur de isåfall kan göra för att komplettera sina betyg till en gymnasieexamen innan det är för sent så att de inte tappar sina möjligheter till högskolekompetens om de i framtiden kanske vill studera vidare.

2 kommentarer:

  1. Nätutbildningar ökar om det bara är kunskap man vill ha, men än är det formella betyg från skolbänk som krävs både för vidare studier och många jobb. Skulle jag få en hyfsat väl formulerad jobbansökan från någon som säger sig studerat eftersökt kunskap på nätet och ger referenser skulle det väga tyngre än ett normalt gymnasiebetyg. Men jag råder alla att se till att få ett komplett gymnasiebetyg.

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är klart. Om det är möjligt för en att göra klart det skall man absolut se till att ta sin examen.

      Men jag håller med om att det finns många gånger då det egentligen bara är kunskap på ett papper och som inte säger något om hur kunnig eller duglig någon egentligen skulle vara på ett faktiskt arbete.

      Samtidigt är det för det mesta något som arbetsgivare ställer som ett krav i sina specifikationer i jobb-annonserna att man skall ha som lägst gymnasieexamen. Så ser verkligheten ut dessvärre.

      Radera